Polícia je pripravená poskytnúť materiálnu pomoc v súvislosti s povodňami

24.07.2008 Celý región

Bratislava 24. júla (TASR) - Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Prešove je pripravené v krízových situáciách poskytnúť materiálnu pomoc vo forme techniky potrebnej na odstraňovanie následkov, ktoré vznikli ...
Riaditeľ KR PZ v Prešove František Leško sa aj dnes nachádza v najkritickejšej lokalite, v Čirči, kde zabezpečuje a koordinuje úlohy. Tie boli prijaté na krízovom štábe prednostu obvodného úradu a vyplývajú z konkrétnej situácie v postihnutej lokalite, spresnila pre TASR hovorkyňa KR PZ v Prešove Magdaléna Fečová.
Informovala, že Leško je jedným z členov povodňovej komisie Krajského úradu životného prostredia. Okresní policajní riaditelia sú členmi okresných krízových štábov. \"Podľa úloh kladených veliteľom zásahu, ktorý koordinuje všetky záchranné a zasahujúce zložky, polícia v prvom rade plní úlohy na úseku ochrany života, zdravia a majetku občanov, ale aj ďalšie úlohy vyplývajúce z konkrétnych situácií v postihnutých oblastiach, \" povedala Fečová. Podľa jej slov je nasadený dostatočný počet policajtov rôznych služieb na to, aby tieto úlohy boli zvládnuté. Dodala, že rabovanie v územiach postihnutých povodňami zatiaľ nezaznamenali.
 

Vyberte región